De Britse inlichtingendienst GCHQ heeft een nieuwe manier van recruitment gevonden. Dit keer eens geen saaie advertentie, assessments of intelligentietesten, maar een website die gehackt moet worden. Pas wanneer dat gelukt is, kan je de vacature zien en hierop reageren.

Op deze manier denkt de dienst hacktalenten te vinden, die normaal gesproken niet op een advertentie zouden reageren. "De vaardigheden van mensen die kunnen hacken zijn ideaal bij ons werk. Hackers zien vaak niet dat ze deze vaardigheden ook in hun beroep kunnen toepassen en dat ze ook echt kunnen bijdragen aan onze organisatie", zegt een woordvoerder van de geheime dienst tegen de BBC. Hackers die criminele hacks op hun naam hebben staan kunnen overigens fluiten naar de baan, want zij zijn niet welkom.

Geheime campagne

De dienst heeft de link van de website onder andere op Facebook en Twitter gedropt. De site stond vanaf 3 november al online, maar toen was het nog een geheime campagne.

Hackers die de campagne nu pas in de media tegenkomen hebben tot 12 december de tijd om de site te hacken, daarna wordt hij van het web af gehaald. Nederlanders maken geen kans op de functie: een Engelse spion moet wel een Brits staatsburger zijn.

Door: Iris

STER reclame