NOS NieuwsAangepast

Ict-bedrijf doet email in de ban

De 80.000 werknemers van ict-bedrijf Atos moeten binnenkort een andere manier dan email vinden om met elkaar te communiceren. De mail gaat in de ban bij het bedrijf, omdat werknemers te veel tijd kwijt zijn met onzinnige berichten. Volgens Atos is 90 procent van de mailtjes nutteloos. Het bedrijf heeft vestigingen in 42 landen.

Het ict-bedrijf is van plan om mailen binnen 18 maanden helemaal uit te bannen, en zegt dat het personeel maar meer telefonisch of persoonlijk moet overleggen over zaken. "Het kan niet zo zijn dat onze werknemers 's avonds nog uren bezig zijn om mailtjes af te handelen", zo zegt directeur Thierry Breton. Volgens hem is maar tien procent van de 200 mails die zijn werkgevers elke dag krijgen belangrijk. "Dit is niet langer de juiste manier. Het is tijd om anders te denken." Begin dit jaar werd al begonnen met het terugdringen van de vele mails, en dat zou nu al geresulteerd hebben in 20 procent minder emailverkeer.

Tools

Grote vraag is hoe de werknemers dan met elkaar gaan communiceren. Breton denkt bijvoorbeeld aan real-time messaging-programma's, tools om documenten te delen en video-conferencing. "Als mensen me willen spreken kunnen ze langskomen, bellen of een sms'je sturen", aldus de directeur.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl