NOS NieuwsAangepast

Heesters (107) ziek, verjaardagsfeest afgelast

De 107-jarige zanger Johannes Heesters is ziek. Hij is afgelopen weekend onwel geworden. "Mijn vader ligt in het ziekenhuis. Hij heeft sinds zondag koorts", vertelt zijn 80-jarige dochter in de Duitse krant Bild.

Over de oorzaak en ernst van zijn ziekte valt nog weinig te zeggen. "We denken dat het met zijn zwakke bloedsomloop te maken heeft. Op zijn leeftijd moet je overal rekening mee houden." Zijn familie hoopt dat hij snel weer naar huis mag.

Verjaardag

Heesters zou zijn 108ste verjaardag op maandag 5 december uitgebreid gaan vieren. De zanger en acteur speelt mee in een film over de tien geboden, waarin hij de rol van Petrus vervult. Morgen gaat die film in première en Heesters was uitgenodigd als een van de eregasten. Dat gaat nu niet meer door, staat op zijn website.

Ook de vieringen rond zijn verjaardag zijn afgelast. Hij zou een concert geven en zou zijn tiende Bambi ontvangen, de belangrijkste Duitse muziekprijs.

Johannes Heesters is in Duitsland nog altijd populair. In zijn geboorteland Nederland is hij omstreden vanwege zijn rol in de oorlog. Hij verhuisde in 1934 naar Duitsland en trad ook op toen Adolf Hitler aan de macht was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl