FC Twente ook niet langs Vitesse

FC Twente heeft een week na de 1-1 bij Heracles ook thuis tegen Vitesse punten gemorst: 0-0. Voor het eerst in 42 duels scoorde Twente niet.

Het spel kon het publiek voor rust niet bekoren. Vitesse weigerde de defensieve stellingen te verlaten en bij FC Twente lukte er weinig tot niets.

Toch kregen Luuk de Jong, Ola John en Nacer Chadli nog enkele goede kansen. Aan de overzijde was Wilfried Bony met een lobje dicht bij succes.

Na rust zette Twente de bezoekers flink onder druk, maar Piet Velthuizen hield zijn ploeg met prima reddingen op de been. In de slotfase gaf Twente nog extra gas, maar Vitesse zorgde daarin met snelle uitbraken voor het meeste gevaar.

Adriaanse: we misten brille

Co Adriaanse miste een type als Bryan Ruiz bij FC Twente. De trainer sprak na afloop van een gemis aan extra kwaliteit om het verschil te maken tegen een verdedigend ingestelde tegenstander.

"We misten brille. Net dat beetje extra kwaliteit voor een echt goede voorzet of een snelle combinatie", zei hij. De creativiteit ontbrak bij de Tukkers. "Bryan Ruiz had dat wel, maar die speelt hier niet meer. Nacer Chadli kan het, maar hij is nog niet op topniveau."

Adriaanse wilde zijn elftal desondanks niets kwalijk nemen. "Ik kan mijn spelers niks verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt. We hebben niet echt veel kansen gecreëerd."