Verdiende zege Feyenoord op RKC

time icon Aangepast

In een wedstrijd die pas na rust tot leven kwam, heeft Feyenoord in Waalwijk verdiend met 2-1 gewonnen van RKC.

RKC kwam tegen het einde van een magere eerste helft tegen de verhouding in op 1-0.

Feyenoord had een paar kansen laten liggen, de thuisploeg benutte de eerste mogelijkheid meteen: Ricky ten Voorde tikte op knap aangeven van Adil Auassar raak. Feyenoord leek zich geen raad te weten met het stugge RKC, dat Robert Braber na een charge op Otman Bakkal rood zag krijgen.

Pas na de mooie 1-1 van John Guidetti, die via de paal raak schoot, werden de Waalwijkers vastgezet. Nadat Karim El Ahmadi al voor de tweede keer de paal had geraakt, schoot Jerson Cabral via een RKC-speler de verdiende 2-1 binnen.

"Duidelijk rood"

"Geen discussie over mogelijk", oordeelde scheidsrechter Kevin Blom over het wegzenden van Braber in de 62ste minuut. "Ik zag op de videobeelden hetzelfde wat ik eerder op het veld zag. Een duidelijke rode kaart dus."

De speler van RKC kwam op het middenveld inglijden op Bakkal, die nog net kon wegspringen. "Als je op deze wijze een sliding maakt, loop je het risico op een zware blessure bij de tegenstander'', legde Blom uit. "Meneer Braber zei tegen mij op het veld dat hij nadat hij zijn actie had ingezet niet meer terugkon. Nou, ik kon niet anders."

Meningen verdeeld

RKC-trainer Roy Hendriksen, die de geschorste hoofdcoach Ruud Brood verving, vond het een onterechte beslissing van de arbiter. "Wij voelen ons daardoor ook behoorlijk bestolen."

Collega Ronald Koeman van Feyenoord sprak van een domme sliding van Braber. "Op die positie moet je zo'n overtreding helemaal niet willen maken. Dat gebeurt bij ons soms ook nog, zoals Kelvin Leerdam tegen AZ. Maar rood voor die RKC-speler leek mij wel een tikje overdreven."

STER Reclame