Lee en Huisman winnen massastart

time icon Aangepast

De eerste massastart uit de historie van de wereldbekercyclus bij de mannen is gewonnen door de Zuid-Koreaan Lee Seung-hoon.

De regerend olympisch kampioen op de tien kilometer hield zich in Astana de hele race schuil in het peloton en troefde na acht kilometer iedereen af in de massasprint.

Jonathan Kuck werd tweede en Joo Hyung-joon sprintte naar de bronzen plak. Het kopwerk van Bob de Jong in de laatste twee rondjes werd niet beloond; Jorrit Bergsma kwam als vijfde over de finish.

Kristian Fredriksen won met voorsprong de eerste tussensprint en bij de tweede sprint reed Trevor Marsicano vooruit. Beiden finishten achter het peloton, maar eindigden dankzij de verdiende bonuspunten toch in de toptien.

Huisman wint eerste massastart

Bij de vrouwen was er even daarvoor wel Nederlands succes geweest. Marathonrijdster Mariska Huisman eiste na de zes kilometer lange race de eindzege voor zich op.

De Andijkse verwees Claudia Pechstein, die haar derde zilver van het weekeinde veroverde, en Kim Bo-reum naar de tweede en derde plaats.

STER Reclame