"Dom moment" van Van Bommel

tijd van publicatie Aangepast

Met Mark van Bommel en Clarence Seedorf in de basis, verloor AC Milan in de Champions League van FC Barcelona (2-3). Al snel kwamen de Italianen op achterstand.

Mark van Bommel werkte in de veertiende minuut een voorzet van Seydou Keita in eigen doel.

"Dat zag er heel dom uit, ja", was zijn reactie na afloop. "Ik moet de bal hoog wegschieten, maar ik wil hem naast tikken. Dan gaat 'ie binnenkant paal erin."

Na de 0-1 en later ook na de 1-2 vocht Milan zich terug, maar het duel werd in de 63ste minuut beslist door Xavi: 2-3.

In de 72ste minuut mocht de aanvoerder van Oranje al naar de kant. "Je baalt van elke wissel. De trainer wilde iets opportunistischer spelen. En een frisse kracht is wel goed op het laatst." Urby Emanuelson bleef negentig minuten op de bank.

Seedorf: "Mooie wedstrijd"

De derde Nederlander bij Milan, aanvoerder Seedorf, was tevreden over het vertoonde spel van de Italiaanse ploeg. "Het was een mooie wedstrijd. Om te spelen en om te zien".

"Voor ons was het belangrijk om een goede wedstrijd te spelen. We waren redelijk compact, daardoor konden we druk zetten." Seedorf roemde het spel van Barcelona en was realistisch over de kansen van Milan in de Champions League.

"We zijn nog niet op het niveau van Barcelona of Real Madrid. Maar vandaag hebben we laten zien dat we misschien nog mee kunnen praten dit seizoen."

STER reclame