Honkballer Halman (24) gedood

time icon Aangepast

De 24-jarige Gregory Halman is maandagochtend bij een steekpartij in Rotterdam om het leven gebracht.

Zijn twee jaar jongere broer Jason is na het incident door de politie aangehouden. Halman werd zwaargewond aangetroffen in zijn woning. Pogingen tot reanimatie mochten niet meer baten.

Volgens de politie ging aan het voorval een ruzie vooraf, over muziek die te hard zou hebben gestaan.

Halman kreeg zijn opleiding in Nederland bij Kinheim. In 2004 was hij de meest waardevolle speler van de Nederlandse competitie.

De Haarlemmer, die in 2006 zijn debuut voor het Nederlands team maakte en tot 22 interlands kwam, tekende zeven jaar geleden voor Seattle Mariners in de VS, waar hij in september 2010 zijn debuut in de Major League Baseball maakte.

Met Oranje veroverde de buitenvelder in 2007 de Europese titel. In datzelfde jaar bereikte Halman met het Nederlands team de halve finales van het WK. Als professional mocht hij geen deel uitmaken van de Nederlandse ploeg die dit jaar in Panama de wereldtitel veroverde.

Eenhoorn: dood Halman niet te bevatten

Technisch directeur Robert Eenhoorn van de Nederlandse bond heeft geschokt gereageerd op de dood van Halman. Als bondscoach van het Nederlands team werkte Eenhoorn enkele jaren nauw samen met de Haarlemmer. "Dit is zo'n groot drama, niet te bevatten."

Eenhoorn, voormalig prof in de Amerikaanse competitie MLB, kende Halman en diens familie goed. "Ik kan nu alleen maar aan zijn familie denken. Dit is zo'n dreun. Ik moet dit eerst verwerken, ik heb er verder geen woorden voor."

STER Reclame