Gent weert hulpsinterklazen

time icon Aangepast

In het Belgische Gent wordt vandaag een sinterklaasspotter ingezet om hulpsinterklazen van straat te halen. Tijdens de officiƫle intocht van de echte goedheiligman in de stad worden alle beunhazen geweerd.

Sinterklaas komt om 13.00 uur met een trekschuit aan in de stad. Daarna gaat hij per koets door het stadscentrum. In het verleden gebeurde het nog wel eens dat hij daarbij een hulpsint tegen het lijf liep, wat tot vragen van de allerkleinsten leidde.

Daarom heeft de gemeente nu 250 brieven gestuurd naar winkeliers langs de route om tijdens de intocht niet zelf voor een sinterklaas te zorgen.

Geen verbod

Een woordvoerder hoopt op medewerking van de middenstand. Voor wie de brief niet ontvangen heeft, zet Gent ook nog een sinterklaasspotter in, die overtreders uit het zicht moet houden. "Een collega gaat de stoet vooraf om uit te sluiten dat er langs het parcours sinterklazen zitten", zegt een woordvoerder in De Morgen.

Als er toch een zit, wordt vriendelijk gevraagd uit het zicht te verdwijnen totdat de echte Sinterklaas is gepasseerd. "Een echt reglement is het natuurlijk niet, laat staan een verbod."

Volgens de woordvoerder hebben de winkeliers positief gereageerd. Er zijn geen klachten binnen gekomen over het plan.

STER Reclame