NOS NieuwsAangepast

Amerikaans Congres: pizza is groente

Slecht nieuws voor Obama, frietjes en pizza's blijven zeer waarschijnlijk gewoon op het menu staan in schoolkantines. Het ministerie van Landbouw wil dat de verkoop van vette en calorierijke gerechten in schoolkantines aan banden legt, maar het Amerikaanse Congres lijkt daar een stokje voor te gaan steken.

Het Congres gaat stemmen over een wet waarin wordt bepaald dat geconcentreerde tomatensaus voortaan als groente telt. Dat betekent dat pizza's ook gezond genoeg zijn voor het lunchprogramma op scholen.

Congresleden komen met het wetsvoorstel omdat het gezonder maken van de lunch hoge kosten met zich meebrengt. Meer groente en fruit zou scholieren per dag vijftig cent extra kosten. Ook is er kritiek van conservatieven die vinden dat het niet aan de regering is om te bepalen wat hun kinderen moeten eten.

Reacties

Het Amerikaanse instituut voor Diepvriesvoedsel is in ieder geval erg blij met het voorstel. "De overeenkomst erkent de aanzienlijke hoeveelheden kalium, vezels en vitamine A en C die in tomatenpuree zitten en zorgt ervoor dat scholieren kunnen blijven genieten van gezonde maaltijden zoals pizza en pasta."

Op Twitter wordt veel gereageerd op het idee van het Amerikaanse Congres. "Thinking about planting pizza in my garden next spring, now that Congress says it is a vegetable. Anyone know where I can buy pizza seeds?", twitter McGarrysGhost. PappyShannons tweet dat het Congres het nergens over eens kan zijn, behalve dat pizza een groente is.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl