NOS NieuwsAangepast

ANWB stapt in online-autoverkoop

Door redacteur Babette olde Hanhof

Met een druk op de knop een nieuwe auto bestellen via internet: het kan al, zij het op kleine schaal, op sites als Auto.nl en Nieuweautokopen.nl. Storm liep dat nog niet. Maar nu gaat een grote organisatie online auto's verkopen: de ANWB.

De organisatie, die bijna vier miljoen leden heeft, lanceert vandaag een website waarop leden een gloednieuwe auto kunnen kopen.

"Veel consumenten vinden het onderhandelen met een verkoper over een auto niet prettig. Uit eerder onderzoek blijkt dat ruim 60 procent van onze leden zowel het kopen als verkopen van een auto onplezierig vindt", zegt ANWB-directeur Guido van Woerkom. "Reden voor ons om in overleg met de dealers nu in de verkoop te stappen."

Verkoopservice

Vorig jaar lanceerde de ANWB al een verkoopservice. ANWB-leden kunnen daar tegen betaling van een paar tientjes hun auto aanbieden.

Zo'n vijfduizend mensen maakten afgelopen jaar gebruik van deze site en verkochten op die manier hun auto aan een dealer, die op zijn beurt weer op de auto kon bieden om zo zijn assortiment aan te vullen.

Alle merken

De ANWB verwacht dat naast boeken, nieuwe schoenen en vliegtickets de consument in de toekomst vaker via internet een nieuwe auto zal kopen. Alle merken zijn via de autokoopservice te bestellen. Op exclusieve auto's of sommige Japanse merken kan wel een langere levertijd zitten.

Autokopers kunnen online een offerte opvragen. De kortingen die gegeven worden als mensen online een auto kopen, liggen tussen de 4 en 7 procent van de aanschafwaarde, exclusief bpm en btw.

De ANWB verdient zelf geld aan het verkopen en kopen van auto's, maar zegt de service vooral te hebben opgezet voor de leden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl