Het conflict tussen een leerling en een leraar van het Anna van Rijn College in Nieuwegein had ook wel binnenskamers kunnen worden afgehandeld. Dat zegt een politiewoordvoerder.

"Aan de vader is gevraagd om het bemiddelend op te lossen, maar hij heeft uiteindelijk besloten tot een aangifte. Dat is zijn goed recht."

De leraar, die adjunct-directeur van de school is, werd afgelopen woensdag opgepakt door de politie, nadat een leerling aangifte van mishandeling tegen hem had gedaan. De leraar zat drie uur vast en mocht na het verhoor weer naar huis.

De leerling zou door de leraar zijn vastgepakt en op de gang gezet. Dat gebeurde volgens de school nadat de jongen zeker tien keer was gevraagd het klaslokaal te verlaten vanwege een vechtpartij.

Echt boos

De politie begrijpt dat het gezag van de adjunct-directeur, die werkt op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen, door de actie aangetast kan zijn. "Dat is een extra dimensie, maar op dat moment is door collega's besloten om hem toch mee te nemen. De vader van de jongen was echt boos."

"Wat als we het niet hadden gedaan en die vader toch nog naar binnen was gegaan om de leraar aan te vallen, dan had ik de vraag gekregen 'waarom heb je die leraar niet meegenomen'", weet de woordvoerder.

Van Bijsterveldt

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt vindt het opsluiten van een leraar een zeer ingrijpende stap. Ze heeft contact laten opnemen met de school.

Van Bijsterveldt noemt het een zeer verontrustende situatie. Ze wil precies weten wat de school, de politie, de ouders en de leerling hebben gedaan.

Onderwijsbond CNV hekelt het optreden van de politie en vindt dat er zo niet met leerkrachten mag worden omgegaan.

STER reclame