NOS VoetbalAangepast

Unieke mijlpaal Jack van Gelder

Jack van Gelder wacht vrijdag 11 november een unieke mijlpaal.

De commentator van NOS Langs de Lijn doet op die dag voor de 250ste keer het radioverslag van een interland van het Nederlands elftal.

Van Gelder wordt voor deze gelegenheid gesecondeerd door zijn vaste (oud-) collega's door de jaren heen: Bert Nederlof, Leo Driessen, Ron de Rijk en Bas Ticheler. Zij doen alle vier ongeveer twintig minuten afwisselend met de jubilaris verslag.

Sinds 1978

Op 25 juni 1978 maakte Van Gelder zijn 'Oranje-debuut' voor NOS Langs de Lijn bij de (verloren) WK-finale tussen Nederland en Argentinië.

Vanuit de dug-out, zittend naast bondscoach Ernst Happel, hield hij de radioluisteraars op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in Buenos Aires.

Vooral het commentaar van Van Gelder bij de goals van Dennis Bergkamp (Nederland-Argentinië, WK 1998) en Wesley Sneijder (Nederland-Brazilië, WK 2010) groeiden wereldwijd uit tot een hype. De fragmenten werden honderdduizenden keren bekeken op YouTube.

Nederland-Zwitserland

De oefenwedstrijd Nederland-Zwitserland in de Amsterdam ArenA wordt zijn 250ste duel. NOS Langs de Lijn doet op Radio 1 live verslag van die wedstrijd vanaf 20.30 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl