NOS NieuwsAangepast

Beatrix prijst bevolking Curaçao

Koningin Beatrix heeft de bevolking van Curaçao geprezen voor de inzet waarmee de inwoners aan de toekomst werken. Dat deed ze tijdens een cultureel festival op het Brionplein in Willemstad.

De bijeenkomst, met duizenden toeschouwers, liep uit op een ware happening toen de koningin de bevolking van Curaçao bedankte voor de hartelijke ontvangst.

"Het was een feest", zei de koningin in een geïmproviseerd dankwoord, dat ze besloot in het Papiaments met "Masha danki mi dushi Kòrsou" (veel dank mijn geliefd Curaçao). Ze kreeg daarop een daverend applaus.

Swingend

De koningin werd vergezeld door prins Willem-Alexander, prinses Máxima en minister Donner. De finale van het festival nodigde uit tot dansen en swingen, waaraan vooral prinses Máxima volop meedeed.

Van minister-president Schotte kreeg de koningin het kunstwerk Bea van de kunstenaar Yuri Kirindongo. "Uit blijk van respect en voor een persoon die we een warm hart toedragen", zei Schotte.

Achterstandswijk

Vandaag bezoekt de koningin onder meer de achterstandswijk Seru Fortuna en het dorp Barber in het 'binnenland' van Curaçao.

Donderdag wordt de tiendaagse reis door het Caribische deel van het Koninkrijk voortgezet op Sint Maarten, dat net als Curaçao vorig jaar oktober een zelfstandig land is geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl