NOS NieuwsAangepast

Kamer verwerpt verblijfsvergunning Mauro

De Tweede Kamer voelt niets voor een regeling om kinderen zoals Mauro een verblijfsvergunning te geven. Een motie van PvdA en ChristenUnie, waarin daarom werd gevraagd, werd verworpen met 72 leden voor en 78 tegen. De regeringspartijen VVD, CDA en gedoogpartner PVV stemden tegen, net als de SGP.

Een motie waarin het kabinet werd gevraagd specifiek aan Mauro een verblijfsvergunning te geven, werd verworpen met dezelfde stemverhouding.

Geen heropening debat

GroenLinks-Kamerlid Dibi, die eerder had laten weten dat hij een heropening van het debat over Mauro wilde, zei daar nu geen behoefte meer aan te hebben. Hij zei dat het tijd was om duidelijkheid te scheppen. Dat gebeurde wat hem betreft door de hoofdelijke stemming over de twee moties.

Mauro verliet na de stemming via de parkeergarage het gebouw. Hij noemde de uitkomst van de stemming "erg jammer". Hij beraadt zich op wat hij nu gaat doen.

Studievisum

Het CDA zei vandaag dat Mauro een studievisum moet kunnen aanvragen in Nederland, en niet in Angola, zoals de regels eigenlijk voorschrijven.

Minister Leers liet weten dat hij de aanvraag afwacht, en dat hij er welwillend naar zal kijken. Dat geldt ook voor het verzoek om de aanvraag in Nederland in te dienen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl