Mauro doet klemmend beroep op Kamer

time icon Aangepast

De Angolese jongen Mauro Manuel doet een emotionele oproep aan de leden van de Tweede Kamer om in Nederland te mogen blijven. De Kamer praat morgen over Mauro en mogelijk wordt er over zijn uitzetting gestemd.

Mauro werd toen hij negen jaar oud was in zijn eentje op een vliegtuig naar Nederland gezet. Sinds die tijd woont hij bij een pleeggezin in Limburg. Nu hij 18 jaar oud is, moet hij volgens de wet terugkeren naar Angola.

Geslaagde integratie

De 18-jarige jongen zegt in een verklaring (.pdf) dat hij symbool geworden is van een groep minderjarige asielzoekers, maar dat hij zichzelf liever ziet als symbool van een geslaagde integratie.

Hij benadrukt dat hij zich Nederlander voelt en dat hij zich zijn hele leven lang wil inzetten voor de Nederlandse samenleving. "Ik beloof dat ik altijd zal proberen van waarde te zijn voor Nederland", schrijft Mauro. "Laat mij alstublieft voor altijd hier blijven", smeekt hij in de brief.

Hij bedankt de Kamerleden die hem steunen en roept hen op de anderen te overtuigen. Op dit moment steunt een Kamermeerderheid het beleid van minister Leers.

STER Reclame