AZ op valreep langs Heracles

AZ heeft op de valreep drie punten gepakt bij Heracles Almelo. De koploper won met 1-0 na een late goal van Adam Maher.

Heracles slaagde er in het begin nog wel in AZ vast te zetten, maar de uitploeg kwam al snel onder de druk uit en had in het vervolg van de eerste helft de overhand.

Dat leverde echter weinig uitgespeelde kansen op, al zorgden Jozy Altidore, Maher en Celso Ortiz nog wel voor wat gevaar.

Na rust was het duel meer in evenwicht. Het spel golfde in hoog tempo op en neer, maar de keepers hoefden amper in actie te komen.

Wondergoal Maher

In de slotminuut wist Maher na een prachtige actie alsnog het verschil te maken. Maher pingelde zich vrij tussen een paar verdedigers en schoot de bal achter doelman Remko Pasveer.

Het doelpunt was goud waard voor AZ. De voorsprong op concurrenten PSV en FC Twente is nu zes punten.