NOS NieuwsAangepast

Nieuwe digitale 'blauwe bord' op Utrecht CS

Het nieuwe digitale 'blauwe bord' op Utrecht CS hangt er, tot ongenoegen van vele reizigers. "Knullig aan elkaar geschroefde verzameling kijkshop-flatscreens, dat is het nieuwe bord op 030 CS", twittert Martijn Rosdorff.

En Nick Enghardt twittert: "blauw bord = blauw scherm? Kan alleen maar fout gaan!" Maar, zoals Jordy Kruse opmerkt: "Alles moet digitaal maar als het om een blauw bord gaat op een treinstation is het ineens drie keer niks."

Vrijdagmiddag werd ceremonieel afscheid genomen van de ratelende treintijdenlijst op het station, na 23 jaar trouwe dienst. Treinreiziger en student Iwan Verrips overhandigde bij die plechtigheid ook de reacties op zijn online petitie. Hij hoopte het weghalen van het blauwe bord op de valreep nog te kunnen dwarsbomen. Maar 's avonds werd begonnen met de vervanging: het 3000 kilo zware bord werd strookje voor strookje afgebroken en naar het Spoorwegmuseum gebracht.

Blauwe bord-app

"We hebben een app voor de iPad laten ontwikkelen voor alle reizigers die echt geen afscheid van het bord kunnen nemen, zoals Iwan. Het is een digitale replica van het huidige blauwe bord, mét het geratel als de vertrektijden worden ververst!" De app is gratis te downloaden op de iPad.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl