Eindelijk weer overwinning NEC

Na zes nederlagen op rij heeft NEC eindelijk weer eens gewonnen. Voor eigen publiek werd FC Utrecht met 3-1 opzij gezet.

Al na drie minuten ging FC Utrecht-doelman Roberto Fernández de fout in; hij verslikte zich in Kevin Conboy, die Lasse Schöne liet scoren.

Even later later bekroonde voormalig Utrecht-aanvaller Leroy George een fraaie solo met de 2-0. Pas na een dik half uur werd Utrecht voor het eerst gevaarlijk; Gábor Babos redde op een inzet van Edouard Duplan.

Mulenga redt de eer

Na rust misten Cayfano Latupeirissa en Krisztián Vadócz (beiden twee keer) en Schöne namens NEC en Jacob Mulenga (twee keer) namens Utrecht.

Een rake vrije trap van George (via de lat en de rug van Fernández) betekende 3-0, waarna Mulenga (Pavel Cmovs had Duplan omgeduwd) nog een strafschop benutte.