FC Twente-PSV eindigt onbeslist

De topper tussen FC Twente en PSV in Enschede heeft geen winnaar opgeleverd.

Het enerverende duel eindigde in 2-2.

De teams maakten er een spectaculaire openingsfase van. Twente zocht vanaf de aftrap de aanval, terwijl PSV er via de counter geregeld razendsnel uitkwam.

Na tien minuten opende Douglas al vallend de score, maar een minuut later kwam PSV alweer langszij; na een goede actie van uitblinker Georginio Wijnaldum scoorde Zakaria Labyad.

Na een half uur namen beide ploegen wat gas terug. PSV had vervolgens licht de overhand en kreeg kansen via Ola Toivonen en Jetro Willems, de zeventienjarige vervanger van de al vroeg uitgevallen Abel Tamata. Aan de andere kant schoot Marco Janko nog over.

Duel kantelt na rood Strootman

Ook in de tweede helft begon PSV ijzersterk. FC Twente stond onder druk, maar kreeg via Nacer Chadli en Luuk de Jong wel de beste kansen.

Halverwege de tweede helft kwam PSV toch verdiend op voorsprong; op aangeven van Dries Mertens kopte Marcelo raak. In het vervolg wankelde Twente en was PSV via Wijnaldum en Labyad dicht bij de 3-1.

Twintig minuten voor tijd kantelde het duel. Kevin Strootman werd voor een tackle bestraft met rood, waarna PSV met tien man verder moest. Twente greep de bezoekers bij de strot en dat leverde al snel de 2-2 van invaller Leroy Fer op. De oud-Feyenoorder maakte zijn eerste competitietreffer voor Twente.

In de spannende slotfase raakten Chadli (Twente) en Mertens (PSV) nog de paal. Het was al de negende keer op rij dat PSV in de eredivisie niet won van de club uit Enschede.