NAC na een helft klaar met VVV

NAC Breda heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van VVV-Venlo, dat al vrij snel voor een hopeloze zaak streed.

Na de 1-0 (een mooie kopbal van Eric Botteghin) kwam hét moment van de avond op naam van doelman Jelle ten Rouwelaar, twee minuutjes later.

De sluitpost trof met een uittrap de opspringende Bryan Linssen en de bal verdween in het doel. De 2-1 viel uit een penalty (binnengeschoten door Donny Gorter), vergezeld van een tweede gele kaart voor Ferry de Regt.

Genadeklap

De genadeklap voor VVV kwam kort voor rust: Ömer Bayram schoot na een knappe actie raak.

NAC creëerde na de rust wel kansen vie Anthony Lurling, Jens Janse en Santi Kolk, maar was slordig en VVV, dat goed van zich afbeet, bleef een echte afstraffing bespaard.