NOS NieuwsAangepast

Doden door noodweer Italië

Het noorden van Italië is gisteren getroffen door zware regenbuien. Er vielen zeker vijf doden, acht mensen worden nog vermist. Veel steden hebben te kampen met overstromingen en modderstromen.

In het plaatsje Borghetto di Vara raakten vier mensen bedolven toen een gebouw instortte. Hulpverleners konden een meisje levend onder het puin vandaan halen, drie anderen kwamen om.

De twee andere dodelijke slachtoffers vielen in Aulla, een dorpje op de grens van Ligurië, waar de rivier was overstroomd. Een vrouw kwam om het leven toen haar auto door het water werd meegesleurd.

'Blijf thuis'

De streken Ligurië, ten zuiden van de stad Genua, en Toscane zijn het zwaarst getroffen. De overheid heeft de inwoners van de regio's opgeroepen om thuis te blijven en uit de buurt van rivieren te blijven.

Verschillende steden in Ligurië zijn afgesloten van de buitenwereld omdat de straten er blank staan. Veel mensen zitten zonder stroom of drinkwater. Doordat de wegen slecht begaanbaar zijn en het treinverkeer stil ligt, hebben hulpverleners moeite om de getroffen gebieden te bereiken.

Reddingsdiensten

Intussen houdt de zware regenval nog steeds aan. Naar verwachtig zal het noodweer vandaag het zuiden van Italië bereiken.

Ook Rome bereidt zich voor op hevige buien, volgens burgemeester Gianni Alemanno staan de brandweer en andere reddingsdiensten klaar. Vijf dagen geleden werd het zuiden van Italië ook al getroffen door hevige regenval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl