NOS NieuwsAangepast

Opzij: Kemna machtigste vrouw

Angelien Kemna is volgens het maandblad Opzij de machtigste vrouw van Nederland. Kemna is hoofd beleggingen van pensioenuitvoerder APG.

"Ze belegde in 2010 maar liefst 280 miljard van met name pensioenfonds ABP. Daarbij laat ze duurzaamheid meewegen, waarmee ze haar eigen stempel op de financiële sector drukt", oordeelt de jury.

Ook Kemna's eerdere banen werden meegenomen in het oordeel van de jury. "Ze was onder meer de hoogste vrouw bij ING, waardoor ze een enorm netwerk heeft."

Lakmoesproef

De top-100 is samengesteld aan de hand van tien categorieën, waaronder bedrijfsleven, cultuur en media. Op de lijst staan onder anderen Linda de Mol, Neelie Kroes en Jeanine Hennis-Plasschaert.

Margriet van der Linden, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Opzij is trots op de lijst: "Het is een jaarlijks terugkerende lakmoesproef waaruit blijkt dat op tal van posities in Nederland geweldige vrouwen zitten die op onderscheidende wijze de zaakjes naar hun hand weten te zetten."

Het is de derde keer dat Opzij een top-100 van invloedrijke vrouwen heeft samengesteld. Koningin Beatrix (2010) en FNV-voorzitter Agnes Jongerius (2009) waren de vorige winnaars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl