Feyenoord laat Ajax ontsnappen

Aangepast

De klassieker Ajax-Feyenoord is geƫindigd in 1-1. De thuisploeg, die pas wakker werd na de 0-1 en een rode kaart, kwam daarmee het beste weg.

Het duurde even voor het duel op gang kwam. Feyenoord, met Guyon Fernandez in plaats van de zieke John Guidetti in de spits, speelde afwachtend en stoorde daarbij goed.

Ajax kwam niet aan opbouwen toe en speelde in een te laag tempo. Pas na twintig minuten viel er wat te noteren: een kopbal van Toby Alderweireld op de lat.

Daarna stelde Feyenoord doelman Kenneth Vermeer een paar keer op de proef. Diens mooiste redding kwam op een schot van Jerson Cabral: hij tikte de bal net tegen de lat. Er bleef echter veel mis gaan - vooral bij Ajax - en boeiend werd het nog niet.

Ajax pas bij de les na tegenslag

Feyenoord was na rust regelmatig de baas op het middenveld, terwijl het spel van Ajax lamlendig oogde. Gevaar voor het Ajax-doel was het gevolg: uit een corner miste Kelvin Leerdam een open kopkans.

Even later viel de verdiende Feyenoord-goal toch. Stefan de Vrij schoot van dichtbij via Vermeer en de paal raak. Ajax zette aan, maar kreeg weer een tik: rood voor Vermeer, die Fernandez neerhaalde. Even later viel plots de 1-1, toen Jan Vertonghen zijn hoofd tegen een hoekschop zette.

Nu straalde het spel van de thuisploeg plots wel urgentie uit, zoals de Amsterdammers de laatste weken al vaker pas agressie aan de dag legden na tegenslag. Feyenoord bleef echter kalm en kwam niet in grote problemen. In de nerveuze slotminuten ging Feyenoord niet meer vol op zoek naar de winst.

STER Reclame