De Chinese peuter die vorige week twee keer werd overreden en niet werd geholpen door omstanders, is in een ziekenhuis overleden.

Het ongeluk bracht in China een heftige discussie op gang. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de 2-jarige Yue Yue door een busje wordt aangereden. Meerdere voorbijgangers zien haar liggen, maar helpen niet.

Even later wordt ze opnieuw aangereden en blijft het meisje voor dood op straat liggen. Pas na zeven minuten wordt ze eindelijk door een vuilnisophaalster geholpen.

Het meisje vocht sindsdien voor haar leven op de intensive care van het ziekenhuis, maar bezweek toch aan haar verwondingen.

De vuilnisvrouw zei op de Chinese televisie dat ze niet uit was op roem. "Ik wilde gewoon een leven redden", zei Chen Xianmei.

Aansprakelijk

In China worden vaker incidenten gemeld waarbij slachtoffers van ongevallen aan hun lot worden overgelaten. Er zijn gevallen geweest waarbij slachtoffers hun helpers aansprakelijk stelden voor hun verwondingen.

De bestuurders die het kind hebben overreden, zijn gearresteerd. "De autoriteiten zullen hem strafrechtelijk vervolgen", zegt de advocaat van de ouders van Yue Yue.

De provincie waar het ongeluk gebeurde, denkt eraan om een wet aan te nemen die omstanders verplicht te helpen als iemand in levensgevaar verkeert.

STER reclame