Dj Armin van Buuren is niet meer de beste dj van de wereld. Na vier jaar is hij van de eerste plaats verdrongen door de Franse dj David Guetta.

Dat is vannacht bekendgemaakt op het Amsterdam Dance Event. Het was voor het eerst dat de bekendmaking in Nederland plaatsvond, tot nu toe gebeurde dat altijd in Groot-Brittannië.

"Het is fantastisch", reageerde Guetta. "Ik had de afgelopen twee jaar vooral radiohits, maar ik ben dj. Dit betekent veel voor me. Ik hou van produceren, ben een club-dj. De beste dj zijn is prachtig."

Waardige opvolger

Van Buuren staat op de tweede plaats, dj Tiësto op drie. In de top 10 staat nog een Nederlander, Afrojack, op de zevende plaats.

In een eerste reactie noemde Van Buuren Guetta een waardige opvolger. "Ik dacht vorig jaar al dat hij zou winnen. Hij heeft in 46 landen op nummer 1 gestaan."

Trance

De onttroning van Van Buuren is ook een breuk met de trance-stijl die de ranglijst lange tijd domineerde. Guetta's genre is house-electro en melodic.

"Guetta is meer van de popmuziek dan ik. Hij zit eigenlijk in een hele andere tak van sport dan ik", stelt Van Buuren.

De Nederlandse nieuwkomer Hardwell kwam vanuit het niets op plaats 24. Fedde Le Grand (14), Sander van Doorn (16) en Ferry Corsten (18) wisten nog de top-20 te halen.

Stemmen

De lijst is samengesteld door het Britse DJ Mag en geldt als de officiele dj top-100. Dit was de veertiende editie van de ranglijst.

Vaak bepaalt de lijst wie er het komende jaar zal optreden in belangrijke festivals en bij bekende clubs over de hele wereld.

600.000 mensen hebben de afgelopen tijd gestemd op hun favoriete dj.

STER reclame