In België heeft een rechtbankjury de Vlaamse leraar Ronald Janssen schuldig bevonden aan moord op drie jonge mensen. Het staat volgens de jury vast dat hij een vrouw van 18 jaar, zijn buurmeisje van 18 en haar 22-jarige vriend heeft omgebracht.

In België staat maximaal 30 jaar cel op moord. Morgen bepaalt de rechter welke straf de leraar krijgt.

Spijt

Op de laatste dag van zijn proces vertelde de Belgische seriemoordenaar dat hij spijt heeft van zijn daden.

"Wat mijn drijfveer ook is geweest, woede, angst, frustraties, ik heb het niet gewild en het spijt me", hield Janssen de rechtszaal voor. Volgens Belgische media sprak hij met een trillende hoge stem en was hij geëmotioneerd. "Ik kom niet goed uit mijn woorden."

Janssen bedankt in zijn slotwoord ook de rechter. "Ik kan zeggen dat het proces veel serener verlopen is dan alles voorheen."

Blunder

Ronald Janssen (40) werd in januari 2010 gearresteerd na de moord op zijn buurmeisje en haar vriend. Later bekende hij ook de moord op een studente in 2007 en een vierde moord. Ook gaf hij toe dat hij verschillende vrouwen heeft verkracht.

De zaak heeft in België tot veel opschudding geleid, omdat uit politieonderzoek bleek dat Janssen mogelijk al na de eerste moord opgepakt had kunnen worden. Hoewel zijn naam op meerdere lijstjes van verdachten voorkwam, werd er nooit met hem gesproken.

STER reclame