Nieuwe NOS-correspondent in Jeruzalem

Aangepast

Monique van Hoogstraten wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Israël en de Palestijnse gebieden. Ze volgt in die functie Sander van Hoorn op, die afgelopen zomer is benoemd tot correspondent voor de Arabische wereld.

Van Hoogstraten (47) werkt nu nog als redacteur en coördinator bij de buitenlandredactie van de NOS. Voor haar komst naar de NOS in 2003 werkte ze als historicus, freelance journalist en verslaggever bij het Haarlems Dagblad.

Gefascineerd

Van Hoogstraten noemt de nieuwe baan "een mooi en belangrijk moment" in haar loopbaan. De interesse voor Israël en de Palestijnse gebieden is er al lang. "Ik ben gefascineerd door een samenleving waarin mensen in hun persoonlijke leven, in hun emoties en opvattingen, geraakt worden door een historisch conflict. Dat geldt in deze regio heel sterk, voor zowel de Joodse als de Palestijnse bevolking", zegt Van Hoogstraten.

"In zo'n gepolariseerde samenleving spelen journalistieke vragen rond objectiviteit en beeldvorming bovendien een belangrijke rol. Ik hoop met mijn werk als correspondent bij te dragen aan inzicht in de standpunten en ervaringen van beide kanten."

Deskundigheid

Gerard van den Broek, het hoofd van de NOS-buitenlandredactie, zegt "heel blij te zijn dat Monique haar deskundigheid over Israël, waar ze jarenlang vanaf de redactie aan gewerkt heeft, nu voluit kan inzetten in de regio zelf."

Van Hoogstraten begint op 1 januari aan haar nieuwe baan. Haar standplaats wordt Jeruzalem.

STER Reclame