NOS NieuwsAangepast

Staat zoekt onderkoning, en wij solliciteren

Veel mensen gaan ervan uit dat minister Donner het wordt, maar vandaag verscheen tóch de advertentie voor de vacature van vicepresident van de Raad van State. Afgelopen vrijdag werd bekend dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie verantwoordelijk wordt voor de benoemingsprocedure.

Normaal gesproken is de minister van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor de sollicitatie-procedure. Dat is minister Donner dus, maar hij is zélf de gedoodverfde kandidaat voor de vacature.

Sollicitatie

Ondertussen mag iedereen solliciteren. NOS op 3-verslaggever Martijn van der Zande doet daarom ook een gooi naar de titel van vicepresident, want hoe werkt zo'n sollicitatieprocedure eigenlijk?

In de vacature staat dat minister Opstelten op zoek is naar iemand die een boegbeeld kan zijn voor de Raad van State. En daarbij gaat de voorkeur uit naar iemand met een juridische opleiding.

Sollicitanten wordt verzocht de brief te richten aan Hare Majesteit de Koningin en op de envelop vertrouwelijk te zetten. De brief die onze verslaggever heeft opgesteld kun je hiernaast lezen. Nu is het wachten op de uitnodiging..

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl