NOS NieuwsAangepast

Blackberry geeft gratis apps weg

Fabrikant RIM geeft de komende maanden gratis applicaties weg, ter compensatie van de storing van vorige week. Iedere gebruiker krijgt de mogelijkheid om tot 31 december een flink aantal programma's, die normaal geld kosten, gratis te downloaden. Samen zijn de apps ongeveer honderd dollar waard.

Onder de apps zijn bijvoorbeeld spelletjes als Bejeweled, Texas Hold'em Poker en Bubble Bash 2, maar ook een fotobewerkingsprogramma, een vertaalmachine en een speciale spraakbesturing voor je telefoon. De apps zijn vanaf 19 oktober beschikbaar in de downloadwinkel van RIM, Blackberry App World.

Voor zakelijke klanten, die misschien geen behoefte hebben aan pokeren op hun telefoon, geeft Blackberry een maand gratis technische ondersteuning weg.

Drie dagen offline

De compensatie komt na de storing van vorige week. Toen viel een server in Engeland uit, waardoor alle Blackberry-gebruikers in Europa niet meer konden e-mailen, pingen of internetten. De storing duurde drie dagen en sloeg ook over naar gebruikers in Latijns-amerika en de Verenigde Staten. De Consumentenbond eiste zaterdag al dat alle telecomaanbieders hun gebruikers zouden moeten compenseren wanneer hun diensten uitvallen.

Blackberrybaas Mike Lazardis belooft dat ze er alles aan zullen doen om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen: "We zijn onze gebruikers dankbaar voor hun geduld. We werken met man en macht aan de verbeteringen van ons netwerk om dit soort toestanden voortaan te kunnen voorkomen en we zijn constant bezig om het vertrouwen van onze klanten in onze producten te herstellen."

Minder ongelukken?

De politie van Abu Dhabi en Dubai hebben inmiddels gemeld dat zij een overduidelijke daling zien in het aantal verkeersongelukken tijdens de Blackberry storing. Dit meldt de Arabische tak van website The National. Dubai zag het aantal ongelukken dalen met 20 procent terwijl Abu Dhabi zelfs een afname van 40 procent zag. "De wegen waren een stuk veiliger toen Blackberry offline was", meldt politiebrigadier Ben Al Harethi van Abu Dhabi. De Blackberry wordt met name gebruikt door jonge mensen die vaak tijdens het rijden telefoneren, sms'en, pingen of e-mailen. Dit zorgt voor veel ongelukken. Binnenkort zal de politie van Abu Dhabi een campagne beginnen die op de gevaren wijst van het gebruik van je telefoon tijdens het rijden.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl