De Nederlandse honkballers zijn er in Panama in geslaagd een prachtig WK af te sluiten met de wereldtitel. In een spannende finale won de ploeg van bondscoach Brian Farley met 2-1 van Cuba.

"Voor velen is dit een verrassing, maar voor ons niet", zei Farley achteraf.

"We wisten dat we van iedereen kunnen winnen. We hebben twaalf duels gespeeld, elf gewonnen, waarvan twee van Cuba. Zij zijn de beste. Misschien zijn wij dat nu wel."

De Amerikaan prees ook zijn werper Rob Cordemans. "Hij is een ijskonijn en laat zich door niets van de wijs brengen. Rob geeft altijd thuis op de belangrijke momenten. En vandaag was er zo een."

Vier uur uitstel

De finale begon vanwege aanhoudende regenval in Panama-Stad uiteindelijk vier uur later dan gepland. "Dat was heel lastig, steeds werd de wedstrijd uitgesteld. Moeilijk voor de concentratie, maar de jongens hebben het voortreffelijk gedaan. De meesten zaten wat op hun telefoon te spelen, ze waren heel rustig."

De Oranje-spelers feestten na afloop met de tientallen door de Nederlandse ambassade uitgenodigde gasten. "We kennen ze niet en zij ons niet, maar ze hebben Oranje aan en dus wordt er gefeest", zei teammanager Tjerk Smeets.

STER reclame