FC Twente probleemloos langs RKC

FC Twente heeft geen schade opgelopen in het duel bij RKC Waalwijk. De Tukkers waren met 4-0 duidelijk een maatje te groot voor de formatie van coach Ruud Brood.

Twente controleerde de wedstrijd, toonde zich geduldig en wachtte op zijn kansen. De eerste liet nog wel eventjes op zich wachten. Vlak voor rust greep Jeroen Zoet half in op een bekeken schot van uitblinker Ola John; Marc Janko tikte de rebound binnen.

In de tweede helft had RKC nog minder in te brengen en liep Twente eenvoudig verder weg. Na een onbesuisde actie van Sigourney Bandjar benutte Janko de penalty. Wout Brama kopte de 3-0 binnen (actie van John) en het slotakkoord was voor Janko, die in zijn zestiende officiële duel dit seizoen zijn zestiende treffer maakte.