AZ laat Ajax ontsnappen in Arena

De topper tussen Ajax en AZ is in 2-2 geëindigd. De koploper kwam in Amsterdam halverwege de eerste helft al op 2-0, maar na rust repareerde Ajax de schade.

AZ begon ijzersterk aan de wedstrijd. Met keurig verzorgd positiespel werd Ajax onder druk gezet, al was de eerste grote kans voor de thuisploeg; Esteban redde knap bij de kopbal van Siem de Jong.

Na twaalf minuten kwam AZ verdiend op 1-0; Kenneth Vermeer redde eerst bekwaam bij een schot van Brett Holman, maar was kansloos toen Toby Alderweireld een schot van diezelfde Holman van richting veranderde. In het vervolg zette Ajax aan, maar al snel zorgde Roy Beerens met een fraai wippertje voor 2-0.

Ajax met tien man nog naast AZ

De gasten stonden daarna meer onder druk en kwamen een paar keer goed weg. Zo kopte De Jong naast, kopte Pontus Wernbloom de bal bij een scrimmage tegen de lat van zijn eigen doel en schoot Derk Boerrigter de bal eveneens tegen de lat.

Direct na rust kwam Ajax via Miralem Sulejmani terug in de wedstrijd uit een makkelijk gegeven penalty (tackle van Dirk Marcellis was buiten de 'zestien'). De goal gaf Ajax nieuwe hoop en Theo Janssen (voorlangs) en Christian Eriksen (lat) waren dichtbij de 2-2.

Twintig minuten voor tijd moest Ajax verder met tien man na een tweede gele kaart voor Eyong Enoh. Charlison Benschop miste daarna een dot van een kans, waarna Janssen met een knap schot toch nog de 2-2 maakte.