NOS NieuwsAangepast

Zondag is het Steve Jobs-dag, weer!

Komende zondag is het in Californië officieel Steve Jobs-dag. Dat heeft gouverneur Jerry Brown getweet. De mededeling valt samen met een gesloten herdenking op de Stanford University, waar enkele belangrijke mensen uit de technologiewereld over hun collega zullen spreken. Steve Jobs overleed op 5 oktober aan de gevolgen van kanker.

De oprichter van Apple sprak in 2005 zelf ook op Stanford over de dood en zijn leven. De video met die speech is inmiddels meer dan 18 miljoen keer bekeken op YouTube en talloze keren op televisie uitgezonden.

Sinds het overlijden van Steve Jobs zijn er vele herdenkingen voor de man geweest. Op de dag zelf hielden fans een wake bij verschillende Apple Stores. In Nederland wijdde De Wereld Draait Door een volledige uitzending aan het overlijden van de excentrieke topman. Vervolgens werd er afgelopen week iedere aflevering een eigen versie gemaakt van een Apple-commercial uit 1998.

Allemaal voor Steve

De iPhone 4S, die enkele dagen voor het overlijden werd aangekondigd, is door fans postuum tot de iPhone 4Steve gedoopt. De iPhones gingen gisteren als warme broodjes over de toonbank. Amerikanen die er nu nog eentje willen bestellen moeten enkele weken wachten.

De werknemers van het grootste technologiebedrijf ter wereld zijn zelf dus nog niet aan een herdenking toegekomen. Die gaan op 19 oktober hun voormalige CEO herdenken, volledig in de stijl van Apple. Zonder de pers dus.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl