NOS NieuwsAangepast

Voor één dag CEO

Wat zou jij doen als je vandaag de baas zou zijn van Shell, of van Vodafone? Twintig studenten kunnen straks antwoord geven op die vraag, zij mogen namelijk een dagje op de stoel van een CEO van een groot bedrijf zitten. De dag is georganiseerd door TEDx Rotterdam en is bedoeld om ervaringen uit te wisselen. Ook hoopt de organisatie dat er nieuwe ideeën ontstaan, want de leiders van de toekomst zitten nu nog vooral in de collegebanken natuurlijk. En zo'n student heeft dan misschien wel gebrek aan ervaring, het zou natuurlijk wel kunnen dat hij of zij barstensvol nieuwe ideeen zit.

Leiderschap

Er doen dus allerlei verschillende bedrijven mee, zo ook Shell. De president-directeur maakt vandaag plaats voor een student van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

In de uitzending bij Giel Beelen op 3FM zei de directeur dat hij zijn kamer niet had opgeruimd, maar dat hij er wel veel zin in had. Hij hoopt dat Stijn, dat is de student die zijn plek vandaag inneemt, zich nieuwsgierig opstelt. Volgens hem is dat namelijk een van de onderdelen van leiderschap. Daarnaast vindt hij het ook belangrijk dat ie de werkvloer opgaat. Stijn krijgt in de loop van de dag verschillende dilemma's voorgeschoteld waar hij zich in vast moet bijten. De directeur is benieuwd naar het advies dat daar uitkomt.

Stijn heeft zich op zijn beurt ook goed voorbereid. Hij heeft geprobeerd om zich zoveel mogelijk in te lezen en van alle bedrijven die meedoen stond Shell bovenaan. Gezien het programma weet hij al wel dat uitgebreid lunchen er niet in zit, maar goed, daar heeft de directeur in het echt ook niet altijd tijd voor.

Door: Martijn

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl