Na ruim 35 jaar 'trouwe dienst' is de tune van het radioprogramma NOS Met Het Oog Op Morgen onder handen genomen. Vanavond is het nieuwe arrangement van 'Gute Nacht Freunde, es wird Zeit für mich zu gehn' voor het eerst in de uitzending te horen.

Al vanaf de allereerste uitzending van het actualiteitenprogramma, op 5 januari 1976, doet het door Reinhard Mey gezongen nummer dienst als begintune. Er was een speciaal arrangement voor geschreven dat het toenmalige Vara Dansorkest vervolgens had ingespeeld.

Openingsvaart

Het sonore stemgeluid van Hans Hogendoorn sprak aansluitend één van de meest bekende zinnen uit de Nederlandse radiogeschiedenis: "Dit is Met het Oog op Morgen, met een overzicht van de actualiteiten van radio en tv, de krant van morgen, Den Haag vandaag en ontwikkelingen en achtergronden van het nieuws. Buiten is het... graden, binnen zit..."

Ruim 35 jaar later kan het nummer iets meer openingsvaart gebruiken. Met die opdracht op zak schreef arrangeur Franck van der Heijden een geheel nieuw arrangement.

Het Metropole Orkest dook vervolgens onder leiding van dirigent Ernst van Tiel met blazers en strijkers een dag lang de orkestzaal in. Het resultaat is een eigentijdse tune met behoud van alle ingrediënten die deze tune zo bekend maken.

Wat vindt u van de vernieuwde tune? Reageer op het weblog van Met Het Oog Op Morgen.

STER reclame