NOS NieuwsAangepast

Gevonden lichaam is van Jennefer

Het dode meisje dat is gevonden in Rotterdam, is de vermiste 10-jarige Jennefer van Oostende. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt.

De 26-jarige ex-vriend van de zus van Jennefer is aangehouden. Het lichaam van Jennefer werd in zijn huis gevonden.

De politie was zondag rond het middaguur al in het huis van de ex-vriend, maar Jennefer werd toen niet gezien en er waren geen aanwijzingen dat er een misdrijf was geweest. Volgens de politie was het geen officiële huiszoeking, omdat er nog geen verdenking bestond tegen de man. Later is hij toch aangehouden op basis van informatie uit afgetapte telefoongesprekken.

Jennefer was sinds zaterdagavond vermist. Zondagavond werd een Amber Alert voor haar uitgegeven.

Ruzie

Volgens de verdachte was Jennefer naar zijn huis gekomen na een ruzie over bioscoopkaartjes met haar moeder. Haar ouders zijn gescheiden. Daarna was ze volgens hem naar haar vader vertrokken die een paar straten verderop woont, maar daar is ze nooit aangekomen.

De politie is al de hele dag bezig met het onderzoek. De woning van de man wordt nauwgezet onderzocht op aanwijzingen en sporen.

Kritiek

Na de vermissing en de moord op Milly Boele begin 2010 was er volgens verslaggever Henrik-Willem Hoffs veel kritiek op de politie, ook in een officieel rapport. Ook nu vragen deskundigen zich af of het Amber Alert niet te laat is gegeven en of de politie niet eerder het huis van de verdachte had kunnen onderzoeken.

Vanavond is er een besloten bijeenkomst voor buurtbewoners en andere betrokkenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl