NOS NieuwsAangepast

Jeugd samen tegen pensioenakkoord

Jongerenorganisaties van politieke partijen voeren samen actie tegen het pensioenakkoord. Op pensioen-opstand.nl hebben ze een manifest gezet dat mensen kunnen ondertekenen.

Volgens de opstellers worden de lasten in het akkoord oneerlijk verdeeld. Ze vrezen dat jongeren meebetalen aan een systeem waarvan ze straks zelf niet kunnen genieten. Zo zou voor de huidige jeugd na het pensioen 55 procent van het loon overblijven. Nu is dat volgens hen 85 procent.

Vakbonden

Ook zijn de organisaties het niet eens met de totstandkoming van het pensioenakkoord, waarin de vakbonden volgens hen teveel macht hadden. "Die vakbonden vertegenwoordigen een heel klein deel van de Nederlanders, en zeker niet een groot deel van de jónge Nederlanders. Maar ze hebben wel een hele dikke vinger gehad in hoe het pensioenakkoord tot stand is gekomen", aldus Martijn Jonk van de JOVD.

De actie is opgezet door afdelingen van D66, GroenLinks en SGP, maar ook door die van VVD en PvdA. Die partijen steunden het pensioenakkoord in de Tweede Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl