Bij overstromingen in Thailand zijn al zeker 244 mensen om het leven gekomen. Al twee maanden regent het bijna onafgebroken. Driekwart van de Thaise provincies heeft last van het water.

Thailand heeft elk jaar van augustus tot oktober te maken met de moesson, die hevige regenbuien veroorzaakt. Dit jaar zijn de regenbuien extreem. Deskundigen noemen het de ergste wateroverlast in tijden. Ze verwachten dat de regenbuien nog zeker tot begin november aanhouden.

Overstromingen

Miljoenen mensen hebben te maken met wateroverlast. De noordelijke stad Chiang Mai is zwaar getroffen. In de hoofdstad Bangkok staat het water op straat 80 centimeter hoog. Bangkok houdt rekening met meer regen, aangezien de stad op het verwachte traject van de tropische storm Nalgae ligt.

Veel akkers zijn ondergelopen, waardoor de Thaise rijstproductie wordt bedreigd.

Werelderfgoed

In Ayutthaya, zo'n 100 kilometer ten noorden van Bangkok, zijn 1700 gevangenen uit een gevangenis geëvacueerd.

Het water in en rond de gevangenis stond zo'n twee meter hoog. Daardoor moesten de gevangenen over een touw klimmen om naar buiten te komen. Volgens de gevangenis was het touw nodig, omdat de stroming in het water te sterk was om via het water te evacueren.

Ook de beroemde 400-jaar oude boeddhistische tempels in Ayutthaya staan onder water, nadat een nooddijk was doorgebroken. Geprobeerd wordt om het water weg te pompen bij het werelderfgoed.

STER reclame