Excelsior pakt punt bij FC Twente

Aangepast

Hekkensluiter Excelsior heeft gezorgd voor een stunt door bij FC Twente een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Twente mocht niet mopperen dat het met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten. Het had een overwicht, hetgeen resulteerde in een goal van Ola John.

Maar Excelsior was bij counters levensgevaarlijk. Zo miste Jason Oost bij een aantal kansen de scherpte; hij trof onder meer een keer de paal.

Verrassing

Ook na de rust kon Twente geen afstand nemen, waardoor Excelsior bleef hopen op een verrassing. Die kreeg gestalte in de slotfase toen de net ingevallen Darren Maatsen binnen twee minuten twee keer scoorde, waarna Luuk de Jong met een kopbal via de paal alsnog een punt redde voor Twente.

Excelsior-surprise Maatsen kneep na afloop nog maar eens in zijn armen. "Man, ik kan het nog amper geloven. Dit zijn mijn eerste doelpunten in de eredivisie. Ongelofelijk. En dat tegen een topclub als FC Twente en in zo'n prachtig stadion."

"Niet boos"

Twente-coach Co Adriaanse reageerde minder opgetogen op de 2-2. "De jongens hebben hun best gedaan, dus kan ik niet boos zijn. Maar teleurgesteld ben ik uiteraard wel. Deze twee verspeelde punten calculeer je niet in."

"Je weet dat je altijd tegen zo'n wedstrijd aan kan lopen, zeker na een Europese wedstrijd en met een tegenstander die zich helemaal op ons focust. Complimenten overigens voor Excelsior, dat twee van de vier kansen keurig benutte."

STER Reclame