AZ boekt eenvoudige zege in Venlo

Koploper AZ heeft een simpele 3-1 zege geboekt bij VVV-Venlo, waar Ajax en PSV eerder dit seizoen punten lieten liggen.

Het duel werd pas na rust de moeite waard. VVV legde in de eerste helft weinig offensieve bedoelingen aan de dag.

De bezoekers trokken evenmin met man en macht richting vijandelijk doel, maar waren wel duidelijk de betere ploeg. De voorsprong na een half uur voetballen was dan ook verdiend.

Rasmus Elm scoorde weer eens uit een vrije trap. De Zweedse middenvelder heeft nu al zes wedstrijden op rij doel getroffen. Kort voor rust miste VVV'er Barry Maguire voor open doel de kans op de gelijkmaker.

Tweede helft aardiger

De tweede helft begon aardiger, vooral dankzij een aanvallender VVV. Toch was het AZ dat scoorde: Adam Maher rondde een door Elm opgezette aanval knap af. Die tik kwam VVV niet te meer boven. AZ was de baas en Simon Poulsen scoorde na een knappe actie 3-0.

In de slotfase miste Ahmed Musa namens de thuisploeg nog een penalty, maar Robert Cullen benutte de rebound: 3-1.