NOS NieuwsAangepast

Geen WordFeud meer in de kroeg

In café de Hete Brij in Zwolle mag er vanaf vandaag geen WordFeud meer gespeeld worden. Eigenaresse Elles Hetebrij is het spelletje op de smartphone en tablet beu. Met het verbod wil het café de gezelligheid in de kroeg behouden. "Soms zit de hele kroeg vol met mensen die WordFeud spelen," zegt Hetebrij.

Met WordFeud kun je op je smartphone en tablet scrabbelen tegen je vrienden. Veel mensen doen het overal: op het toilet, in de trein en zelfs op het werk. Wereldwijd zijn er 3,5 miljoen mensen die WordFeuden, 60.000 daarvan zijn Nederlanders.

'Ja! Ik heb hem'

Volgens de kroeg liep het gebruik van WordFeud de spuigaten uit. "Zelfs onder de bestelling wordt er soms nog even snel een woordje gelegd", zegt ook de bedrijfsleider van de kroeg. "Er wordt niet meer gesproken, er is geen interactie met de barman en die vindt dat niet echt gezellig. Van de groepen die in de kroeg van een biertje genieten, zit er altijd wel één persoon in de groep te WordFeuden. Zelfs bij groepen die met een spelletje darts bezig zijn. Ineens hoor je dan iemand roepen "Ja! Ik heb hem," maar dat overwinningsgevoel delen ze met iemand die helemaal niet in het café aanwezig is. Lekker asociaal."

Twitteren

Twitteren en smsen valt volgens Hetebrij in een andere categorie. Dat kun je even snel doen terwijl je nog met andere dingen bezig bent. Maar met WordFeud moet je je concentratie erbij houden. Je bent dan even helemaal afgesloten van de rest van het café en dat is niet echt gezellig.

Er mag nog wel gewoon gescrabbeld worden in de kroeg. Dan is iedereen lekker sociaal bezig en daar is een kroeg immers voor.

Door: Eef

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl