Studenten: beste uni's in Nijmegen en Groningen

Aangepast op

De beste universiteiten van Nederland zijn de Radboud Universiteit Nijmegen en de Rijksuniversiteit Groningen. Althans, dat zeggen de studenten. In het hbo zijn de studenten het meest tevreden over de Hogeschool Zeeland.

Hoogleraren vinden de Universiteit van Utrecht de beste universiteit van Nederland, net als vorig jaar. Elsevier peilt jaarlijks samen met een onderzoeksbureau de meningen van studenten en hun docenten.

Specialistisch

De universiteiten worden beoordeeld op basis van cijfers die 150.000 studenten en 2.500 hoogleraren toekennen. Naast de Universiteit Utrecht die door de hoogleraren als beste brede universiteit aangewezen werd ging de beste beoordeling voor specialistische universiteit naar die van Tilburg, terwijl de Technische Universiteit Eindhoven wint van de technische universiteiten in Delft en Enschede.

Cijfers

Studenten gaven onder meer rapportcijfers voor de inzet en bereikbaarheid van hun docenten, de kwaliteit en beschikbaarheid van practicaruimten en computers, de voorbereiding op de arbeidsmarkt en het onderwijsprogramma. Hoogleraren baseren hun keuze op de kwaliteit van het bachelorprogramma, het aanbod van masteropleidingen, de kwaliteit van docenten en de kwaliteit van wetenschappelijke publicaties.

Door: Ikram