Het Griekse parlement heeft ingestemd met een omstreden belasting op onroerend goed. Dat was een van de voorwaarden die de EU, de ECB en het IMF hadden gesteld voor een nieuwe internationale lening van acht miljard euro.

Alle 154 fractieleden van de socialistische Pasok-partij van premier Papandreou stemden voor, waardoor er een nipte meerderheid was in het parlement. Dat telt 300 zetels.

De belasting raakt vijf miljoen Grieken en wordt geïnd via de elektriciteitsrekening. Vooral de lage en middeninkomens worden getroffen.

Hard nodig

Het Griekse kabinet verkondigt de laatste tijd luid en duidelijk dat de nieuwe lening hard nodig is om een faillissement van het land te voorkomen. De Griekse minister van Financiën zei vanochtend nog er vertrouwen in te hebben dat zijn land aan de voorwaarden van de internationale gemeenschap zal voldoen.

De Griekse premier zei vanmiddag op een bijeenkomst in Duitsland dat zijn land de crisis te boven zal komen. "Griekenland zal de weg terugvinden naar economische groei en welvaart na deze pijnlijke periode", zei premier Papandreou.

STER reclame