RKC Waalwijk is ook NEC de baas

Aangepast

RKC Waalwijk blijft maar verrassen in de eredivisie. RKC won in eigen huis verdiend met 2-0 van NEC en is keurig zesde met dertien punten uit zeven wedstrijden.

RKC is de afgelopen weken overladen met complimenten voor het aardige spel.

De mannen van coach Ruud Brood zijn daarvan niet naast hun schoenen gaan lopen, want ook tegen NEC speelden ze goed en fris. Met aanwinst Evander Sno als ballenveroveraar, aanjager, regisseur en rustgever werden goede kansen gecreƫerd. De 1-0 viel kort voor rust: Robert Braber kapte en draaide zich vrij, gaf voor en Geoffrey Castillion kopte raak.

Invaller Furkan Alakmak stond aan de basis van de 2-0: zijn voorzet werd door NEC-huurling Ricky ten Voorde op de juiste waarde gechat.

Pastoor erg teleurgesteld

"Ik ben bijzonder teleurgesteld. Qua resultaat, maar ook qua spel", bromde NEC-coach Alex Pastoor. "We kregen geen vat op het spel van RKC. Ik heb te weinig overlevingsdrang gezien, we kropen nooit uit ons schulp. We hebben vrijwel niets tegenover het goede spel van de tegenstander gezet."

RKC-trainer Ruud Brood was daarentegen een gelukkig man, maar wel eentje die met beide benen op de grond blijft staan, ondanks de voortvarend start van zijn gepromoveerde ploeg. "We gaan niet vliegen. We leven nog steeds van wedstrijd tot wedstrijd en kijken naar de concurrentie. De eerste helft was vandaag goed. Na rust waren we slordig, vooral in de passing", bleef hij kritisch.

STER Reclame