AZ koploper na zege op Feyenoord

Aangepast

AZ heeft op eigen veld een 2-1 zege geboekt op Feyenoord en is daardoor in de eredivisie alleen koploper geworden.

In de aantrekkelijke eerste helft kreeg AZ de beste kansen, maar zag het op de counter loerende Feyenoord zijn geduld beloond.

Na goed werk van Ruben Schaken, die Simon Poulsen knap omspeelde, scoorde Otman Bakkal. Na de rust hield Feyenoord aanvankelijk eenvoudig stand, maar na een uur kreeg het de 1-1 om de oren, toen Rasmus Elm een vrije trap in de hoek liet ploffen. Kort daarna werd Kelvin Leerdam van het veld gestuurd wegens een charge op Dirk Marcellis.

Brett Holman was in de slotfase dicht bij de 2-1 toen hij de paal trof en doelman Erwin Mulder vervolgens ternauwernood kon voorkomen dat de bal over de lijn rolde. Kort daarna kopte de Australiƫr echter wel raak tegen de moegespeelde Rotterdamse formatie.

"Onbekend gevoel"

"Ik heb nog nooit bovenaan gestaan. Ja, misschien bij de junioren, maar dat is een tijdje geleden. Dit is voor mij de echt de eerste keer. Het is dus voor mij nog een onbekend gevoel", sprak AZ-coach Gertjan Verbeek na afloop. "Maar feitelijk telt het helemaal niet. Het gaat erom waar je staat na 34 duels."

Volgens Verbeek zal AZ de meerjarige doelstelling niet gaan bijstellen. "Dat betekent dus een plaats bij de eerste vijf en af en toe meedoen in de topdrie. We willen wel proberen het beter te doen van vorig seizoen. Dus dan praat je over de derde plaats."

Feyenoord-collega Ronald Koeman was teleurgesteld over de eerste nederlaag van zijn ploeg, maar "het voelt niet aan als een nederlaag. Ik kan de spelers niets verwijten. Ik moet ze juist een groot compliment geven en ben zelfs een beetje trots. En dat is lang geleden bij mij na een nederlaag. Als dit al de eerste test was voor mijn ploeg, zijn we glansrijk geslaagd."

STER Reclame