Twente neemt punt mee uit Arena

Ajax heeft FC Twente met een punt uit de Arena laten vertrekken: 1-1. De Amsterdammers waren lange tijd oppermachtig, maar lieten zich in de slotfase verrassen.

Ajax begon sterk, maar de eerste grote kans was voor de Tukkers. Willem Janssen ging op Kenneth Vermeer af, maar werd nog net gestuit door Toby Alderweireld.

Vijf minuten later viel de verdiende 1-0. Met een prachtige pass stuurde Kolbeinn Sigthórsson Derk Boerrigter op pad. Die bleek veel sneller te zijn dan Twente-verdediger Tim Cornelisse en bediende Miralem Sulejmani op maat.

Ajax was de baas, creërde kansen en had bij rust al ruim voor kunnen staan. Een doelpunt van Jan Vertonghen werd wegens buitenspel afgekeurd, uit de herhaling bleek duidelijk: ten onrechte.

FC Twente slaat in slotfase toe

FC Twente leek na de rust even wat meer initiatief te nemen, maar al snel waren de Amsterdammers weer de baas. Sigthórsson was dicht bij de 2-0; zijn inzet werd overgetikt door doelman Nikolay Michailov.

Met Denny Landzaat voor Leroy Fer probeerde Twente meer grip op het middenveld te krijgen. Het was ook Landzaat die plots de bal voor het inkoppen had. Vermeer redde met veel geluk. Aan de andere kant schoot Siem de Jong van dichtbij over.

Met nog twintig minuten te gaan zocht Twente nadrukkelijk de Ajax-helft op. Er kroop onrust in het spel van Ajax, dat nog wel goede kansen kreeg. Toch viel de 1-1: uit een voorzet van Peter Wisgerhof kopte Luuk de Jong knap raak.