Hillen bezoekt missie in Kunduz

time icon Aangepast

Minister Hillen van Defensie heeft een bezoek gebracht aan de Nederlanders die betrokken zijn in Kunduz bij de politietrainingsmissie. De Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, vergezelde Hillen in Afghanistan.

Hij was voor beiden het eerste bezoek aan Kunduz. De minister en de hoogste militair van Nederland betuigden steun aan het werk van de Nederlanders in Afghanistan.

In het Nederlandse café op het kamp in Kunduz noemde de minister de aankleding van het kamp en de sfeer voortreffelijk. Ook heeft Hillen de militairen bedankt voor hun inzet.

Hillen en Van Uhm waren vrijdag al in Kabul en reisden na hun bezoek aan Kunduz naar de noordelijke stad Mazar-e-Sharif. Vanuit die stad zullen binnenkort vier F16-gevechtsvliegtuigen en 120 militairen de missie in Kunduz ondersteunen.

Eerste training

Tijdens het bezoek van Hillen en Van Uhm aan Kunduz werd ook bekend dat de eerste politietrainingen al op 1 oktober beginnen. Een groep van dertig Afghanen bijt dan het spits af. Volgens Defensie werken de cursisten al als agent, maar hebben ze daarvoor nooit een opleiding gehad.

STER Reclame