NOS NieuwsAangepast

Italiaanse lijst gepresenteerd met hypocriete homo's

Vandaag is op de site listaouting.wordpress.com een lijst gepresenteerd met 10 vermeende homoseksuele Italiaanse politici. In Italië is homoseksualiteit een gevoelig onderwerp.

Eind juli heeft het parlement een wetsvoorstel verworpen tegen homodiscriminatie. De politici op de vandaag vrijgegeven lijst hebben allemaal tegengestemd. Met deze lijst willen de initiatiefnemers aantonen hoe hypocriet de politiek en het land tegenover homoseksualiteit staan.

De maker van de site blijft anoniem. Aurelio Mancuso, voorzitter van Italiaans homo-organisatie Equality Italia heeft het op zijn eigen site gezet, maar geeft geen waardeoordeel over de actie.Op de site zijn nu 10 politici bekend gemaakt, maar de makers willen nog veel verder gaan. De organisatie geeft aan over ruim honderd namen te beschikken. Daarbij zitten niet alleen politici maar ook mensen uit de showbusiness, sport en religieuze wereld, waaronder kardinaals.

Arcigay, de Italiaanse variant van de Nederlandse homo-organisatie COC heeft kritiek op de lijst. Ze vinden het vulgair moddergooien waarbij de privacy wordt geschonden. Eigenlijk alle homo-organisaties wijzen het initiatief af. Ze willen wel meer acceptatie, maar niet op deze manier.

Geen homoacceptatie

Homoacceptatie is er in Italië niet. Het homohuwelijk wordt er niet geaccepteerd en de laatste tijd groeit het geweld tegen homo's. Veel Italiaanse homo-organisaties trokken aan de bel, maar vanuit de politiek wordt niets gedaan.

Liever mooie vrouwen dan homo's

Premier en womanizer Silvio Berlusconi geeft zelf niet het goede voorbeeld. "Het is beter gepassioneerd te zijn door mooie meisjes dan homo te zijn." Dat vrouwelijk schoon in Italië populairder is dan homoseksualiteit is niets vreemds. De Italiaanse minister van Gelijke Kansen, Maria Carfagna, die meedeed aan de Miss Italië verkiezing zei bij haar aanstelling in 2008 dat "homo's hun seksuele geaardheid op een gematigde manier moeten beleven en niet moeten doen aan exhibitionisme." Ook weer lekker hypocriet want Carfagna heeft zelf een aantal keer geposeerd voor naaktreportages.

Door: Eef

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl