NOS WielrennenAangepast

Arndt wereldkampioene tijdrijden

Judith Arndt heeft in Kopenhagen de wereldtitel tijdrijden veroverd.

Op het kletsnatte parcours hield de 35-jarige Duitse Linda Villumsen uit Nieuw-Zeeland en de Britse Emma Pooley achter zich.

Arndt reed in de eerste van twee ronden nog ietwat voorzichtig door de bochten, maar in het laatste deel gingen alle remmen los. Bij de derde tijdmeting reed Villumsen (geboren Deense) nog op acht seconden van de Duitse, maar op de meet bedroeg het verschil liefst 0.21.

Arndt werd in 2004 wereldkampioene op de weg, maar in de tijdrit kwam ze tot dit jaar niet verder dan twee keer brons (1997, 2008) en drie keer zilver (2003, 2004 en 2010).

Nominatie Van Dijk, Vos tiende

De laatste keer dat een Nederlandse op het podium stond was in 1999 toen Leontien van Moorsel wereldkampioene werd. Ook dit jaar zat een medaille er niet in.

Vooraf werd veel verwacht van Marianne Vos, die dit jaar bijna alles wint waar ze aan meedoet. Ditmaal reed ze voor het eerst de WK-tijdrit en dat werd geen succes: ze werd slechts tiende. "Ik ben erg teleurgesteld", zei Vos. "Er is voor Londen nog veel werk aan de winkel."

Ellen van Dijk deed een stuk het beter. De 24-jarige renster stond lange tijd op een podiumplaats, maar uiteindelijk moest ze zich op 0.39 van Arndt met de zesde plaats tevreden stellen. Die positie was wel voldoende om een olympische nominatie in de wacht te slepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl